pátek 10. července 2009

Konečně zase volno ...

Přiblížil se víkend, tak nemusíme jít brzo spát. Proto nám zbyl čas doplnit chybějící dny v naší elektronické kronice. Aby nám šla práce lépe od ruky, nemůže u toho chybět sklenička Bellini, tentokrát ale v červené podobě s názvem Rossini. K tomu se nám ještě v podvečer na obloze vykouzlila krásná duha. Obě události ale nemají nic společného ... :-)

Čtvrtek 9.7.2009

Mojí novou, snad pravidelnou, čtvrteční aktivitou se stal squash. Po asi třech letech jsem znovu chytil do ruky raketu a vyrazil na hodinku sportu. Po pár hrách jsem byl tak vyřízený, že jsme skončili o půl hoďky dřív. Příště to už snad bude lepší.
Laďka mezitím vyrazila s Krakenem na procházku (jedná se stále o téhož psa, kterého na jiném místě jmenujeme jako Endža). Z benátek jsme si dovezli ještě velký větrník, který našel místo na záhonku před domem.




Náš odpolední okruh vede kolem spousty zahrad s pejsky a někdy se poštěstí, že je některý z nich i venku. To se pak s Endžou pořádně poškubou, proběhnou a pohrají si.

Bellini - středa 8.7.2009

Ve středu jsme už byli jako všichni spořádaní lidé zase v práci. Odpoledne nás čekala úžasná masáž u paní Zimmermannové v Napajedlích, pak výborná večeře, pangas na pórku s brkaší, u Verči a doma kromě nedočkavé Endži i lahvinka Bellini. Jedna padla za vlast ještě týž večer :-)

Akce "Benátská noc" - úterý 7.7.2009

Po snídani, kdy jsme si řekli o kousek salámu, protože všeho moc i sladkého škodí, jsme se sbalili, poděkovali za krásné ubytování a vydali jsme se na cestu. Po pár kilometrech jsme se ještě na chvíli zastavili v nákupním centru Auchan na nákup menší zásoby našeho oblíbeného Bellini, které si ti, kteří nám byli na svatbě, snad pamatují z přípitku. Ještě, že už nejsou na hranicích kontroly, to bysme neprovezli :-)

Akce "Benátská noc" - pondělí 6.7.2009

Hned po každodenní vydatné snídani (dva křupavé tousty, tři obyčejné tousty, trochu másla a marmelády a čaj nebo kafé zvané asfalt) jsme opět vyrazili směr Benátky. Tento den jsme si vyhradili pro návštěvu blízkého ostrova Burano, kde mají nádherné různobarevné domečky.





Opět jsme podlehli lákavé nabídce číšníka, který nás velice dobře odhadl a nabídl nám humra se špagetama, i když nebyl uvedený v jídelníčku. Při popisu nekecal - bylo to fakt vynikající jídlo.


Po obědě jsme se museli ještě trochu projít, aby nám slehlo.


Na nedalekém ostrově Murano je největší místní zpracovna skla, kde vyrábí všechny ty krásné šperky, které Laďka tak ráda nosí. Občas se jim podaří i celkem srandovní kýčovité výtvory.


Pochopitelně cestou zpátky jsme se tam zastavili a vyměnili pár potištěných papírků za luxusní bižu. Laďka ještě dlouhou dobu bude chrochtat blahem :-)
Nejméně do další návštěvy Benátek ;-)
Akce "Benátská noc" - neděle 5.7.2009

Neděli jsem si rezervoval tak trochu pro svou aktivitu. V nedalekém Bolzanu byla totiž v muzeu slavného zmrzlíka Ötziho výstava mumií ze všech koutů světa. Návšteva to byla zajímavá, ale tak trošku morbidní. Na zpáteční cestě k autu jsme si dali vynikající pravou italskou zmrzlinu. Chtěl jsem Laďku ukecat na tři kopečky, ale dva byly nakonec dost i pro mě.


Bylo hodně vedro, zmrzlina se rychle rozpouštěla, tak jsme radši na chvíli zasedli na mostě na lavičku. Kousek dál jsme pak objevili zajímavé místo, kde byla velká spousta zámků zamknutá na zábradlí mostu. Nedávno jsem četl, že někde takto mladí lidé "zamykají" svou lásku, aby jim dlouho vydržela.



Po návratu jsme jeli jak jinak než opět přímo do Benátek. Tentokrát jsme se již svezli lodní MHD a na jedné zastávce (u autobusového nádraží) jsme si udělali společnou fotku. Nenechte se mýlit názvem zastávky, opravdu jsme stále v Benátkách.