čtvrtek 27. srpna 2009

Konečně zas doma

Už jsem si jaksi odvykl od vícedenních služebních cest. Na poslední takové jsem byl už před víc než rokem a člověk tak nějak rychle zpohodlní. Ale na druhou stranu to byla velice pěkná služebka. Byli jsme ve Slovinsku a musím říct, že je to nádherná zem. Většina z nás ji zná spíš jenom z auta v koloně při průjezdu do Chorvatska. Ale pokud se tam člověk vydá cíleně a ještě kvůli turistice a ne válení se u moře, tak si určitě odveze nádherné vzpomínky. Slovinsko je na severu kopcovitá až hornatá země a svými chaloupkami roztroušenými po kopcích připomíná Rakousko nebo Švýcarsko. Velice podobný je i styl těchto domečků. Jako měna je i tady Euro, ale ceny jsou v porovnání s výše zmíněnými zeměmi nižší. I když jsem tam byl pracovně, tak to, co jsem viděl cestou, mě tak uchvátilo, že se tam určitě někdy vydáme i na dovolenou. Navíc jsme se s panem šéfem tamnější firmy předběžně domluvili na příští rok na pěší výstup na jejich nejvyšší horu Triglav. Tak uvidíme :-)
Celkem jsme tam byli 3 dny, ale ve dvou, takže nám i cesta hezky ubíhala (zhruba 500km jedna cesta). Bydleli jsme v hotelu v Celje, ale práce byla v sousedním Velenje. Vybudovali tam nové autobusové nádraží, které je nadstřešené krytým parkovištěm. Kdo mě zná, už ví, co jsme tam dělali. Pro ty ostatní jsme tam instalovali parkovací systém (příjezd, výjezd, automatická pokladna a řídící SW). A jedna perlička. Z nového autobusového nádraží ve Velenje bude autobus jezdit ze 2. nástupiště dokonce i "do Brna". Škoda jen, že "Dobrna" je název slovinského lázeňského městečka ;-)






Po příjezdu ve čtvrtek v brzkých ranních hodinách jsem začal den obědem a pak hurá do práce. No a abych se večer nenudil, tak jsme ještě jeli pro naše do Brna na letiště, protože se vraceli z dovolené. Takže den uběhl jak voda a protože su teda pořádně utahaný, tak hajdy do postele.