úterý 25. srpna 2009

Po kom ten pes je???

Na dnešek meteorologové nahlásili krásné počasí a houby houby... Opět byl uragán z Vizovic :-) Ale pěkně popořadě.

Ráno bylo krásně a naše brzká procházka rosou byla nádherná. Pro milovníky Spidermana je tu jedna fotka pavučiny :-) Endža kupodivu poslouchala a když vyrušila malého zajíčka ani ne metr od sebe, poslechla a ani za ním neběžela. Pro ochránce zvířat bych jen ráda podotkla, že ona by ho stejně nechytila, takže klid.


Po návratu z práce mě čekalo nemilé překvapení... Přes den se náš pes opět změnil v hraboše a bylo vystaráno. Takže Endža dostala zprda. Pavlíku, už ať jsi doma, nebo nám tu zvlčí :-) Na fotce sice vypadá Endža, že jen tak relaxuje a ležérně odfukuje, ale zrovna dostala világoš a musela za trest zapózovat.


A tady už je slíbený uragán, samozřejmě úplně narůžovo. No, až Terezka dostane v sobotu dárky k narozkám, ta bude růžově vidět ještě na Vánoce. A Míša už bude mít tik navěky :-)))
Jo a Endža opět zaperlila, využila nestřeženého okamžiku a jak to nikdy nedělá, tak se přikradla k talířku s pizza šnekama, které tam měly holky a už jela... No, dostala další kartáč a byla poklizená.


A tady je ještě poslední snímek po večerní procházce, cestou jsem uviděla krásný hřib a jako obvykle mi to nedalo a už jsem se sápala v žabkách do stráně a lezla pod větvema, abych ho utrhla. Endža samozřejmě lezla za mnou a než jsem ten hřib našla, tak ho jako buldozer porazila... Ach jo. Mezitím jsem ale uviděla ještě větší, co větší, obrovský! To moje srdce zaplesalo a vrhla jsem se na něj, než ho zase ten náš Kraken zruší. Bohužel byl teda červivý, tak tam zůstal. Jak jsem se cestou dolů na silnici plazila pod větvema, tak jsem uviděla do třetice další hřib. Takže ten jsem taky vzala a až to Pavlík zítra zhodnotí, jestli je to jedlé, uděláme si z toho něco dobrého :-)


SLOVNÍK:
világoš - vynadáno
kartáč - vynadáno
zprda - vynadáno
sápala - elegantně a lehce kráčela
plazila - sehnula elegantně hlavu pod větví
Kraken - Endža