sobota 28. listopadu 2009

Advent se blíží...

Tak se nám přiblížil advent a zítra by se měla zapálit první svíčka na adventním věnci. I když nejsme věřící v pravém slova smyslu, tuhle tradici držíme a vždycky se těšíme, až si sedneme spolu, zapálíme si svíčku na adventním věnci a užíváme si jeden druhého. A hlavně se těšíme na Vánoce! Letos to uteklo nějak moc rychle a Vánoce přiblížily takovým fofrem, že jsem dneska chystala aspoň věneček na dveře a oprašovala adventní věnec na neděli.

Jak to tak sleduju, spousta lidí využívá neděle k horečnatému nakupování, když už to třeba jindy nestihnou, nebo možná prostě jen nevědí, co mají doma dělat a tak vyrážejí mezi davy dalších lidí do obchodů. Já to nakupování taky moc nestíhám, obzvlášť teď, když dělám šest dní v týdnu, ale i tak trochu proto by mě nikdo v neděli nedostal do super a hyper obchodů bláznit s utrácením... Ještě, že existuje možnost nakupovat po internetu, spousta věcí se dá sehnat v klidu tam a ušetří se spousta času, který se dá strávit jinak.

Jako každý rok jsem naháněla Pavlíka na focení (přece kovářova kobyla nebude chodit bosa) a ten, protože ví, že jak něco takového naplánuju, není úniku :-) se teda psychicky připravil a já jsem nahodila v práci samospoušť a za pár minut to bylo. Aspoň máme každý rok aktuální fotku a je to taky trochu něco jiného, než obvyklé momentky, co pořizujeme v průběhu roku. I když, i tohle jsem dovedla k dokonalosti tím, že jsem si koupila dálkové ovládání a to se to pak fotí samo :-)