sobota 12. září 2009

Na hřiby jedině po ránu 2

Dnešní ranní procházka byla trošku divoká. Vyrazili jsme cestou, kde sbírám hřiby a Pavlík dostal nápad, že to vezmeme na cvičák, kam chodíme s Endžou, zkratkou, skrz houští.


A takovou fajnovou botu jsme cestou potkali, v té se musí chodit jako po mechu :-)


No, věta "Je to dál, zato horší cestou" to vystihla naprosto přesně... V takovém předklonu jsme se plazili cestou necestou, houštím a podobně. Docela jsem si oddechla, až jsme slezli dolů a dostali se na volné pole. Odpoledne jsem měla jít fotit svatbu, tak jsem se už viděla, jak fotím celá poškrábaná a dodřená :-)


Ale zase za takovýto úlovek to stálo, ne?


Kolem 11 jsme si vyrazili na oběd k našemu oblíbenému Kajmanovi a nezklamali, oběd byl výborný a pak už jsem vyrazila já fotit svatbu a Pavlík domů.
Doma si teda pěkně mákl, dodělal laťky na pergole, zrušil jahody, protože chceme nasadit nové a ještě ostříhal ostružiny a maliny.
Večer, když jsem dorazila za tmy ze svatby, tak Pavlík odtajnil překvápko, které chystal a neprozradil ani pod pohrůžkou násilí. Udělal Míšu, asi každý zná tuhle zmrzlinu z dětství :-) Byla to teda mňamka výborná a pro ty, kdo by si to chtěli zkusit doma, je tu recept: kysaná smetana 200 gramů, plnotučný tvaroh 250 gramů, 1 vanilkový cukr a 10 dkg moučkového cukru. Ušlehat, dát zmrznout. Pavlík si tam přimíchal ještě ostružiny a taky to nebylo špatné, takže experimentujte a nechte si chutnat :-)