sobota 24. října 2009

Není nad to, mít abnormálně šikovnou ženu...

V soboru ráno jsem vymyslela, že si uděláme Krtkův dort a protože je to geniální recept, do kterého bohužel musíte přidat asi většinu ingrediencí, tak Pavlík dostal bojový úkol dokoupit věci potřebné k pečení. Po návratu z nákupu jsem měla dort upečený a vydlabaný a nachystaný na plnění. Při tomto dortu si připadám jako v pohádce Honza málem králem, určitě všichni znají :-), kdy Honza vařil u lakomého sedláka sekyrkovou polívku, která se prý vaří z ničeho a nakonec se tam dá všechno možné... Takže když jsem celý dort dodělala, celá hrdá jsem ho nesla do lednice a Pavlík mi otevřel dveře a já místo abych mu řekla, ať tam ten dort dá sám, když je to na mě vysoko, asi v úrovni očí, tak jsem to tam statečně rvala a najednou se mi začal sunout zase zpátky ven a já jsem ho tak tak zachytila a šupla na své místo. Samozřejmě, že krtince byly všude po zemi, dort naštěstí byl jen trošku šišatý, ale jinak přežil. Na úklid jsem si po vzoru Wlčice zavolala centrální vysavač, Endžu. Ta teda statečně vysála drobky z dortu a bylo uklizeno :-)


Na oběd jsme si dneska řekli, že si zase po dlouhé době zajedeme k Dionýsovi na naše oblíbené grilované chobotničky. Prostě mňamka úžasná a pohodový den pokračoval...


Nedáte si taky? :-)


Na večer jsme si ještě naplánovali kino, vybrali jsme film Bejvalek se nezbavíš a byla to celkem pohoda, na odreagování, na zasmání. Jen mi vadí prasata v kině, které musejí mít za každou cenu sebou krabici popkornu, celou dobu chroupají, pak toho stejně půlku vysypou na zem a ještě si ani nevypnou mobil a pak tam s ním svítí... Co dodat. Ať žijí americké výdobytky. Nevím, proč by se lidi neobešli tu hodinku a půl bez jídla. Asi se to holt v kině vyplatí, to pak po lidech uklízet, jinak si to neumím představit.