pondělí 12. dubna 2010

Všehochuť z minulého týdne

Protože to nějak flákáme :-) a neděláme zápisy denně, tak dneska bude taková všehochuť, co se stalo.

Při pravidelných návštěvách našich drahých Hurikánek se toho většinou děje až až, ale kolikrát si (ano, kovářova kobyla...) uvědomím, že mě ani nenapadlo vzít foťák a fotit... Asi toho mám z práce dost :-) a proto často fotí Pavlík. Tady se mu povedly spousty krásných záběrů, jak si holky hrály s bublifukama, do toho Endža lítala, chytala bubliny a bylo veselo. Musím říct, že holkám se povedly větší bubliny, než mně, ale to bude tím, že mi vybublaly ty nejhezčí a co já už pak, ne? :-)


Po nějaké době začaly holky vymýšlet, čím se zabaví a Terezka lítala s provázkem, co jsme s ním měli zamotanou branku, aby se neotevírala a prý je to had. Tak jsem si vzpomněla na svá dětská léta :-) a skočila jsem domů pro stuhu, které nám ze svatby zůstalo hodně a uvázala jsem to Terezce a Barborce na klacík s tím, ať nám zabaletí. No, na spartakiádě by trhly úspěch velký :-) A zabavily se s tím hodně a na příště už budu mít stuhu nachystanou předem a ještě jim k tomu pustíme třeba jejich oblíbeného Guru. Už teď se těším na ty jejich kreace :-)


V neděli odpoledne se přihnalo trošku horší počasí a když jsem pak vyběhla ven, tak jsme zírala, co že to napadlo. Jen abych uvedla velikost narcisek na pravou míru, jsou to nějaké zabloudilé kytky, objevily se nám v trávníku a jsou pidi přízemní, takže kroupy, nebo co že to vlastně napadlo, byly fakt veliké.


O něco později nám známí přinesli dáreček pro Endžu, kytku z buvolí kůže, přijeli z výstavy, kde byli se svým pejskem a na Endžinku nezapomněli. Endža se na kytku samozřejmě vrhla a za chvilku už z ní zůstal jen dlouhý stonek a spokojený pes :-)


A ještě jedna starší fotka, z března, kdy měl Pavlův taťka narozeniny a my mu vymýšleli dort a šikovná paní cukrářka z Luhačovic ho udělala přesně podle našeho přání a byl výborný a hlavně se nám povedlo parádní překvápko. Pro houbaře co jiného, ne? I podoba byla věrná, takže dárek se nám vyvedl a už plánuju další dorty, protože v květnu nás čekají dvě oslavy a tyhle dorty jsou prostě originální a hlavně mňam :-)