úterý 28. července 2009

Dva zahradníci, někdy i tři

Tak jsme měli opět úterý, krátký den v práci. Domů jsme se ale dostali až později, protože bylo potřeba dokoupit zásoby do ledničky. Procházka s Endžinkou dneska proběhla bez již tradičního foťáku a tak jsem přemýšlel, co nafotit doma. Protože nám včera a dneska rozšiřovali chodníček před domem, představa byla jasná. A tady je výsledek.


Na zahradě zbyla hromada hlíny a protože naše Endžinka je občas pilná zahradnice, tak bylo co zasypávat... (Houby zahradnice, prachobyčejný hraboš je to - pozn. spoluautora - Laďky) Celkem jsem se divil, kolik žížal máme na takovém kousku zahrady, když je to tu samý jíl. Ale našel jsem i něco většího. Sice přesně nevím, čeho larva nebo housenka to je, ale vyfotit se to dalo. Zas až tak rychle nelezla, takže jsem si stihl skočit i pro foťák :-) Pokud by někdo tuto housenku znal, rádi se přiučíme.


A tady už nastupuje i druhý dnešní zahradník, naše Laděnka. Chopila se sekačky a lítala po zahradě jak s vrtulkou :-) Nejenže je to zlatíčko, ale je i obrovsky šikovná a nezalekne se žádné práce.