pondělí 22. února 2010

Vše o ženách...

... a nejen to jsme se dnes dozvěděli na stejnojmenném představení. Opět po nějaké době troška kultury, přijeli "umělci z Prahy" :-) a my se báječně bavili. Hlavně paní Šišková perlila co chvilka a její slovenština byla příjemným zpestřením celého představení. My dva, kteří jsme vyrůstali na slovenských programech a tudíž rozumíme většině slovenských slov, to asi máme jednodušší, než dnešní mládež, která už se slovenštinou nepřijde tolik do styku.
Představení bylo hezké, všechny tři herečky hrály několik postav a musím říct, že hra byla napsána skvěle a vystihla ženské chování a problémy hezky, vtipně i když někdy až bolestivě pravdivě. Ale třeba mejdan byl zahraný skvěle, úplně mi to připomnělo naše dřívější pařby, když jsme se s holkama picly a pak to byly stavy :-)



Musím říct, že na tyhle "kulturní" zážitky se vždycky těším, je to kolikrát legrace a jsem ráda, že k nám do Zlína jezdí tolik souborů. Holt cesta do Prahy je trošku na dýl a nás stejně ve čtvrtek jedna čeká, chystáme se na Svět Toltéků, takže hurá na výlet :-)