čtvrtek 29. dubna 2010

A zase tu máme čtvrtek neboli Uragány

Dneska už bylo krásně letně. Endžinka má fungl nový sestřih, aby jí nebylo horko a je celá takový měkká, sametová... Vypadá jako štěňátko :-) Stříháme ji každý rok a vždycky si všichni myslí, že snad máme nového psa a co že je to za štěně :-) Prostě je taková krásná, plyšová...


Taky Terezka s Barunkou se na ni vrhly a hladily ji, ale trampoška je trampoška a holky neunávně řádily a skákaly a jednoho po druhém nás dospěláky lákaly, ať si s nima zablbneme. Samozřejmě, že to nejlíp vychytal Pavlík, je zajímavé, že se mnou a s Míšou cvičí a divočí, ale s ním? Buď se hraje na nemocnici, kdy Pavlík jen leží a ony ho opečovávají, nebo Pavlík leží a ony lítají v trampošce kolem něj. Taky nám holky vystřihly "Orientační sestavu" (rozuměj orientální), protože Terezka začala chodit do břišních tanců a užívá si to.

Když bylo tak krásně, tak mě napadlo, že bysme si mohli opéct a všichni byli pro a tak jsme nachystali párečky, oheň a hurá opékat. Stejně nejlepší je opečený chleba, pěkně načerno, nemám pravdu? :-)


No a Pavlík si nahodil triko, které jsem mu koupila v Chorvatsku, kde jsme byli skoro přesně před třemi lety na prodloužený pracovní víkend, Pavlík s kolegou Jirkou tam v sobotu pracovali a já s Jirkovou manželkou Majkou, jsme si užívaly sluníčka. Pamatuju si, když jsem mu triko vybírala, tak jsem přemýšlela nad velikostí, slečna prodavačka se mě anglicky ptala, jestli je to pro kluka, nebo pro holku. Tak jsme řekla, že pro kluka a na její další otázku, jak je starý, jsem jí odpověděla, že 32. Asi čekala, že řeknu třeba sedm, nebo devět... :-) No, usmála se, natiskla triko a bylo hotovo :-) Prostě pro mě je Pavlík "boy" a basta :-)




Tulipánová záplava

V úterý mě zase Pavlík překvapil. V práci jsem nebyla a když jsem v poledne dorazila domů od kadeřnice, čekal mě v kuchyni lísteček, ať hledám. Nádhernou kytku tulipánů jsem našla hned :-) Zase bylo sedmadvacátého... Tulipány mám snad ze všech kytek nejraději. Možná proto, že jsou tak křehké, že nevydrží tak dlouho jako růže... Prostě jsou zvláštní...


Venku nám taky vyrašily tulipány. Na zrušeném záhonku, nevím, jestli jsou to prostě zbytky nějakých cibulek, nebo jestli jsme je tam sázeli před dvěma lety, když Pavlík dovezl ze služebky v Amsterdamu pytel tulipánových sazenic, ale radost to udělalo.