sobota 14. listopadu 2009

Že by sobota?

Ano, opět se nám to sobotí... Pavlík vyrazil na ranní procházku a já mám mezitím čas se trochu pochystat do práce, udělat si ranní latté a v klidu si ho vypít. Aspoň, že lidi na focení mám naobjednávané až od 10 hodin, tak máme celkem čas si ráno přispat a nemusíme vstávat za tmy.
Ráno začlo krásně, svítilo sluníčko a Pavlík přinesl z procházky tuto fotku, kde si to Endža vyloženě užívá a je spokojená.


Pak už jsme vyrazili, Pavlík mě hodil do práce a byli jsme domluvení, že mě zase ve 4 vyzvedne. No a protože když fotím, není moc času na jídlo, tak Pavlík sondoval, jestli mám hlad a když jsem řekla, že jo, tak honem někam volal a rezervoval místo. Tajemník tajemný nechtěl říct kam, tak jsem hned hádala a protože jsou zrovna Martinské hody, všude samá husa, tipla jsem to správně, místo jsem ale neuhádla. Když Pavlík zabočil k Zámecké restauraci, která je malinko snobárna na můj vkus, tak jsem si řekla, že to jídlo bude určitě stát za to. Po rozehřátí úžasnou horkou hustou čokoládou jsme si vybrali husí játra na anglické slanině se šťouchanýma bramborama. No a protože jsme byli oba hladoví a husu jsme zrovna nechtěli, přemýšleli jsme, jestli nám porce bude stačit. Ono 100 gramů nic moc a příloha v takovéto restauraci z talíře taky zrovna nepřepadává... Holt je asi moderní, aby na talíři bylo pusto prázdno a s lupou se hledá jídlo.
Číšník nám řekl, že na porci jsou tak 3 kousky a tak jsme si řekli, že chceme teda víc, aby jsme se najedli. Když to teda přinesli, tak jsme na to chvilku zírali, jestli ty dva kousky jater mají jako 200 gramů, nebo si z nás dělají dobrý den, nebo jestli nám to donesou na dvakrát? No, co už, pustili jsme se do jídla, naštěstí před jídlem donesli chleby s výpekem, tak jsme si aspoň trošku zaplnili hladový žaludek. Dojedli jsme, špatné to nebylo, ale že bych teda chtěla nášup, to ne. Než přinesli účet, jako pozornost podniku nám na stole přistály dva malé panáky slivovice, když jsou prý ty hody. Tak jsem teda kopla oba, když Pavlík řídil a bylo hned teplo :-) Čekali jsme, co bude na účtu, jestli dvojité ceny, nebo co a vypadalo to, že nás čísník asi jen nepochopil, nebo se špatně domluvili v kuchyni. Musím říct, že teda líp jsem se najedla minulou sobotu, kdy jsme si dali u Číňanů nudle a úplně se rozplývaly na jazyku :-) Holt snobské restaurace přenecháme jiným a příště si radši zajedeme ke Kajmanovi nebo do naší oblíbené řecké na chobotničky. Takže zakončení soboty celkem sranda a hurá domů :-)