úterý 6. října 2009

Volare cantare

Tak jako mi občas v některé dny připadá, že uletí a snad nic zajímavého se nestačí stát, tak dnešek byl plný zážitků. Můj oblíbený krátký den, takže jsme dorazili domů brzy, Pavlík se bohužel sbalil a odfrčel na squash. Já jsem zatím čekala na náš oblíbený uragán z Vizovic (to je taky už jak telenovela, co?) a ještě, než holky dorazily, tak jsem blikla naši okrasnou trávu, která nám tak nějak přerůstá, ale proti té obloze, to nemá chybu, bylo fakt nádherně.


Samozřejmě, že jak Horákyně dorazily, tak se Terezka s Barunkou vrhly na trampošku a střídaly to s přetahováním se s Endžou. Míša je sice krotila, ale po mém vysvětlení, že Endža je nadšená, že se jí někdo věnuje, že ji to neotravuje, ba naopak, to vzdala :-) No, sluníčko nám brzy zapadlo a trošičku se ochladilo, takže jsem zavelela k přesunu domů, do tepla. Doma jsem holkám vysypala kyblík dřevěných kostek (ano, jsem vybavená na dětské návštěvy, holt praxe) :-) a holky stavěly hrady a stáje a podobně. Jo, díky moc, Vendul, za inspiraci s Tyčkoněm, budu vyrábět dva, jednoho pro Teréz a druhého pro Barču, protože jsou staré koňačky a Tyčkůň je prostě nadchnul :-) Samozřejmě, že to patřičně zdokumentujeme, protože to bude výkon hodný fotky :-)


Kolem sedmé už holky čekaly na Pavlíka, kdy konečně dorazí ze squashe a taky se dočkaly. Popřály mu k narozkám a tímto ještě jednou děkujeme za dary, mikina je parádní a vínečko se hodí vždycky, obzvlášť bílé, mňam :-)


A ještě jsem stihla udpéct foccaciu a naservírovat na ochutnávku ještě takhle navečer. Začali jsme sledovat pořad S Italem v kuchyni, no u nás je to spíš S Italkou v kuchyni, občas, když se rozjedu, tak bych řekla, že Pavlík zírá :-) To jak si k vaření pustím třeba L'italiano, to je pak něco... Hádám, že můj zpěv musí být slyšet na hony daleko... Mám prostě slabost pro všechno italské, takže vaření s Italem se mi trefilo do noty. Je to udělané lehkou formou, italskou kuchyni můžeme oba, takže hurá zkoušet dobroty! A k foccacie už nám chybí jen prosciutto, mozzarella a rucola. Příště vychytáme všechny detaily a hostina bude veliká :-) Dobrou chuť všem... Teda dobrou noc a doufám, že nebudete slintat do polštáře :-)))