středa 2. září 2009

Domácí dovolená

Musím říct, že mi volno bodlo. Sice jsme nikam nevyrazili, ale já jsem zůstala doma, do konce týdne si budu lenošit. No, lenošit... Doma je spousta práce, kterou nějak za běhu nestíhám, tak aspoň něco pozvládám. A taky je moc příjemné vzít si volno a prostě odpočívat, to je docela luxus, který jen tak nejde. Pokud je potřeba, záskok mám, ale snažím se to nezneužívat. Pavlík bohužel musel do práce, tak jsme si aspoň ráno trošku pospali a potom, co Pavlík ráno odjel, jsem si udělala svoje oblíbené lattéčko a vyrazila s Endžou na procházku. Bylo nádherně, svítilo sluníčko a já jsem si užívala volna.
Přes den jsem zvládla docela hodně věcí, uteklo to rychle a protože jsem očekávala odpoledne Horákyně alias uragán z Vizovic, vypravily jsme se s Endžou na další, odpolední procházku.


No a jak je u mě zvykem, když si vyrazím v žabkách, samozřejmě, že se budu někde sápat do svahu na hřiby, že jo... Jen co jsme vyrazili, uviděla jsem pod stromem malý hřib. Přece ho tam nenechám, ne? Když už jsem ho vůbec uviděla. Tak jsem se teda statečně drápala do kopečka a plížila se pod stromama, ve dřepu, víc místa tam nebylo a hledala jsem další. Přece tam chudák nebude sám, ne? A taky že ne. Kousek vedle byl další a to už jsem byla nadšená z takového úlovku. Nakonec jsem jich našla pět, krásných a při cestě dolů, málem po zadku, jsem ještě uviděla pořádně veliký a to už jsem teda vymýšlela, jakou dobrotu z toho uděláme (viděla bych to na Pavlíkovy úžasné palačinky s hřibama).


Jen co jsme se vrátily domů, už se přihnal uragán :-) Terezka i Barunka se vrhly na trampošku a my s Míšou jsme měly chvilku klidu na pokec. Do toho dorazil domů i Pavlík a mohlo se jít do bazénu. To byl zase rachot... Pak holky zase vlítly na trampolínu a Pavlíka si vzaly sebou, hlavně Terezka ho zaměstnala :-) No, zaměstnala... Jak je vidět, Pavlík jen sedí a pohoda. Zajímavé je, že když si Terezka hraje třeba se mnou, tak u toho rozhodně nesedím, nebo neležím. Ale když si hraje s Pavlíkem, tak si hrají třeba na nemocnici, u čeho teda Pavlík leží a podobně.


Barunka má v těch zvířatech asi trošku chaos, protože se snažila osedlat si Endžu a pravděpodobně si myslela, že je to přinejmenším Šemík... Možná by, Míšo, nebylo od věci, vysvětli jí, jaký je rozdíl mezi koněm a psem... Co Ty na to? :-)


Díkybohu ji to záhy zmohlo a padla jak podťatá...


No a písnička dne? Když jsem kdysi uviděla reklamu na Mattoni, tahle písnička mi vlezla do hlavy a nemohla jsem se jí zbavit a hledala jsem co to je, až jsem našla. Samozřejmě za to mohla i moje slabost pro vše italské a tak si dneska dáme panenku, aneb La bambola.