středa 22. července 2009

Už jsou tady žně

Dnešní den byl velice pracovní. I přes to, že měla Laděnka dneska narozeniny, ještě jednou všechno nejlepší Sluníčko, byla o hodinu dýl v práci. A protože středa patří mezi delší dny obecně, dostali jsme se domů až o půl sedmé. Připravil jsem pro Laďku ještě jedno malé překvapení (hlavní oslava totiž už proběhla v sobotu). Nachystal jsem večeři, servíroval jsem ji při svíčkách a zahrnul jsem ji polibky. Ale abych ze sebe nedělal úplně nějakého supermuže, tak svíčka byla pravda jenom jedna ... jídlo jsem pořídil v jedné z našich nejoblíbenějších restaurací ve Zlíně - U Kajmana (měli uzené s brkaší a s Laďčinou oblibou brambor jsem nemohl jinak) ... a polibky byly italské čokoládové bonbóny s názvem Bacio = polibek :-*
Bohužel jsem byl do přípravy večeře natolik zabraný, že jsem si ani foťák nenachystal...

Pak jsme se šli projít s Endžinkou na večerní procházku. Dneska jsme vzali tenisák a Laďka se snažila ji trochu prohnat. Myslím, že na to, že je žena, byl výsledek naprosto super :-)




O kousek dál jsme náhle uslyšeli zvláštní hluk a za chvíli se objevil kombajn. Jezdil sem a tam tak dlouho, dokud celé to pole nesklidil. Měsíc po letním slunovratu, v den měsíčního novu, kdy v časných ranních hodinách středoevropského letního času milióny lidí v Indii, Číně, Japonsku a Tichomoří sledovali nejdelší úplné zatmění Slunce ve 21. století začal pro zemědělce pracovní podzim.