sobota 11. července 2009

Fotografická a hřibová show (aneb příběh jedné blondýny...)

Dneska jsme si trošku přispali a celý den byl ve znamení zpomalenosti. Šli jsme si na zahradu zkontrolovat, jak nám rostou rajčátka a zjistili jsme, že už jsou 3 žluté zralé. Jako správný profík a zapálená blogistka jsem vzorně cherry rajčátka zdokumentovala a každý jsme jedno sežrali. Když jsem si chtěla na foťáku prohlídnout úlovky, zjistila jsem, že jsem si do něho tak nějak zapomněla dát kartu. Tak jsem pro ni rychle běžela, jenže na keříku už zbylo jen jedno poslední rajčátko. Prostě blondýna ... to bude určitě tím čtvrtečním melírem ;-)



Pro vylepšení fotoúlovků jsme s Endžinkou vyrazili na procházku do lesa. Protože všichni říkají, jak všude rostou, vzali jsme si s sebou i košík. Jako správní houbaři jsme vyrazili už ve tři hodiny odpoledne. No, náš úlovek vidíte sami ...


Pár babek, několik praváků a 2 kozáci. Na večeři jsme už ze včerejška měli naplánované Pavlíkovy úžasné palačinky plněné dušenýma hříbkama. Pro jistotu jsme si ale už v pátek koupili v obchodě pár žampiónů. Hříbky jsem podusila, ale při konečné ochutnávce jsem zjistila, že jsou nějaké hořké - kdo na fotce najde toho viníka, uděláme mu palačinky jako bonus :-) Bohužel šel celý obsah pánvičky do koše a Pavlík valil do obchodu nasbírat nové hřiby. Na druhý pokus už bylo vše, jak má být. Palačinky byly vynikající. Byly tak rychle pryč, že jsem je už ani nestihla vyfotit.