úterý 24. srpna 2010

Valašská Senice

Na víkend 20.-22.8. jsme si naplánovali výlet do Valašské Senice. Našla jsem ubytování v soukromí, na samotě, v pátek jsme se sbalili, nachystali dva koše na hřiby, naložili Krakena do auta a vyrazili. Při příjezdu jsme sice trošku zabloudili, ale naštěstí jsme se doptali a kolem půl deváté, skoro potmě, jsme našli penzion, kde jsme měli bydlet.

A takhle nádherně bylo hned po ránu, když šel Pavlík vyvenčit před snídaní Endžu. Ta byla celá blažená z toho běhání po louce, po lese, tolik vůní, které doma nemá :-) A to ještě netušila, jak bude po víkendu zmožená :-)))


A s tak malým košem jsme v sobotu ráno vyrazili na hřiby... Samozřejmě, že nestačil... Ale na pastvinách bylo krásně, počasí vyšlo, co ještě chtít?


Jeden z mnoha úlovků, obr babka, větší, než dlaň, no paráda. Ani košík nám nestačil a Pavlík musel ze svého fungl nového batohu už podruhé obětovat pláštěnku, která je úplně parádní na hřiby. Aspoň já jsem byla toho názoru... No ale když není kam dát hřiby, na co sušit pláštěnku na batoh schovanou, když jde využít daleko účelněji?


Výhledy tam byly nádherné, no a ten klid, ten byl k nezaplacení... Lidí jsme potkali za celý víkend jen pár a užívali jsme si to ticho a klid...


A každý potůček, který byl aspoň trošku přístupný, jsme si prohlídli zblízka, Endža se osvěžila, zchladila a my jsme měli vždycky chvilku přestávku a odpočívali jsme.


V neděli už bylo horko pěkné, poslední výšlap jsme ani už nedokončili a obrátili jsme to zpátky, protože byl hic a Endža už nemohla ani chodit, jen se plazila za náma, sem tam lehla a byla vyřízená. Já jsem si sluníčka užívala, to mi nevadí, čerpala jsem energii na chladnější dny :-)
Endža byla hotová, tak jsme ji osvěžovali, jak to jen šlo a ona to pěkně zvládla. V sobotu večer ovšem byla tak hotová, že po návratu na pokoj lehla a padla a ani se nezvedla na večeři, neměla sil :-)))


Při našich procházkách po lesích jsme se zastavovali na různých odpočívadlech, vždycky tam bylo nějaké pěkné psaní a na jedné zastávce byla Prosba lesa, ta se mi moc líbila, to snad ani nepotřebuje komentář...


Svatební sobota

Svatba Ivy a Honzy 14.8. se vydařila nadmíru a musím říct, že i když mě skolil bacil, tak jsem si to užila a nebyla jsem sama. Počasí jsem samozřejmě měla objednané pěkné, to vyšlo, horko bylo pořádné, ale co, hlavně, že nepršelo.



Pavlíka mi přivezli po odpoledním focení a konečně jsme si spolu pořádně zatrsali. A to díky bezvadné kapele LOS PLAYBOYS, která hrála parádně celou dobu. Už dlouho jsem nezažila kapelu, která by se u toho hraní i sama bavila. Takže kdo jste tady poblíž a plánujete nějakou oslavu, neváhejte a zkuste :-) Byli super a nejen proto, že zahráli i moje oblíbené španělské kousky, ale opravdu se nedalo jen tak sedět a netančit. Taky hlavně na sérii Káji Gotta se rozpohybovaly kyčle všech svatebčanů :-) Holt některé kousky nestárnou...
Teď už jen doupravit fotky a bude hotovo. Už mi zbývá jen část, tak doufám, že do čtvrtka bude všechno hotové a že to v pořádku před dovolenou předám :-)