čtvrtek 18. února 2010

Čtvrtek 11.2.

Po dvou letech jsme se opět vrátili na místo činu a užili si karneval v Benátkách. Pro ty, co by chtěli někdy v budoucnu navštívit karneval, máme jednu radu. Nejezděte tam na víkend, ideální je dojet ve středu na noc, vyspat se, ve čtvrtek a v pátek si vychutnat tak ideálně zaplněné Benátky a pak honem pryč. Sobota a neděle jsou totiž dny, kdy do Benátek přijíždí autobusy plné turistů a opravdu není možné se pohnout, někde projít, natož tak v klidu fotit, aniž by vám před foťák vlezl nějaký tupý turista, který si v klidu stoupne před vás a nezajímá ho, že někomu pokazil záběr. Brrrr...

Čtvrtek se nesl ve znamení počátečního nadšení z Itálie (já), z karnevalu a masek (já i Pavlík) a z toho, že si opět dáme výborné Bellini (oba). Masky opět nezklamaly a my jsme toho nafotili tolik, že se děsím toho, až to budu zase vybírat na vyvolání do alba. Máme asi 2000 fotek a to jsme se hodně krotili a fotili jen ty nej masky.


Letos zapózoval Pavlík s holubem na ruce a na hlavě, jsou celkem nebojácní a za kousek drobku udělají cokoliv. Ani setřást nešli.



Tady Pavlík využil své letité šermířské dovednosti a střihnul si malý souboj, ze kterého samozřejmě vyšel vítězně, jak jinak :-) Jen litoval, že si nevzal svůj kostým, mohlo to být hezčí a třeba by ještě něco vydělal :-)


Letos jsme se zase nechali pomalovat, dokonce několikrát a já ještě víckrát :-) První malůvka byla oproti loňsku slabá, slečna neuměla namíchat ze žluté a modré tu správnou zelenou (myslím, že ani netušila, že se dá zelená takhle udělat) a namalovala mě prostě tím, co měla. Pavlík chtěl oranžovou a vyšel z něj hotový ďábel, ale slušelo mu to. Takže celkem pěkné, na rozjezd, třpytky jsme ale sundávali ještě několik dní poté...




Kolikrát jsme si říkali, jestli pod maskou je muž, nebo žena, v případě, že měří kolem dvou metrů, je to asi jasné, ale ve spoustě případů, by mě to i zajímalo :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat